Stalni programi

Hobi likovne radionice za odrasleDječji rad

Likovne radionice Vivoda za djecu mlade i odrasle
- pročitajte više o stalnim programima naše galerije

Likovne radionice za djecu i mlade
Hobi likovne radionice za odrasle

Hobi likovne radionice za odrasle

Organizacija izlozbi

Raspolažete vlastitim slobodnim vremenom, evo prilike da ga obogatite novim kreativnim i kvalitetnim sadržajima.

Mala likovna akademija VIVODA je proširila svoj program rada na hobi likovne radionice za odrasle. Uz obvezno nazočenje stručne osobe, omogućiti ćemo vam pristup čarobnom svijetu likovnih umjetnosti. Ono za čime ste čeznuli, o čemu ste sanjali, sada možete ostvariti.

Pristupite nam, zajedno ćemo veoma brzo izgraditi samopouzdanje i motivaciju, a kroz slobodu izričaja i poticaj mašte realizirati likovni potencijal kojim nesumnjivo raspolažete.

Upoznavanjem različitih likovnih tehnika proširujete mogućnost odabira, a vaša će maštovitost i kreativnost naglo porasti i doći do izražaja. Osjetiti ćete svu radost umjetničkog stvaranja, a vaš će život postati snažniji i bogatiji. Nismo skloni strogom programiranju našeg rada, jer ga temeljimo više na slobodnom odabiru, u ozračju tolerantne i prijateljske atmosfere. U nastavku dajemo samo naznake našeg programa rada sa odraslima, uz stalnu mogućnost dogovora, poštivajući maksimalno vašu osobnost, želje i prijedloge za dopunu i mijenjanje predloženih tema rada.

Osnove crtanja
Izrazite se kroz crtanje i razvijte povjerenje u vještine promatranja. Upoznajte koncepte crtanja i naučite kako vidjeti na nove načine. Istražite liniju, oblik, formu, perspektivu, teksturu i konpoziciju . . .
-  olovka, kreda, ugljen, kemijska olovka, flomaster . . .

Slikanje
Zajedno ćemo istraživati efekte miješanja boja, toplo nasuprot hladne boje, nanošenje boje, smjer svijetla i načela konpozicije. Saznati ćemo kako stvoriti različita raspoloženja, uočiti odnose predmeta i rubova, koristiti različite tehnike za slikanje pejsaža, mrtve prirode i drugog.
-  akvarel, gvaÅ¡, tempera, pastel, akril . . .

Grafičke tehnike
Savladajmo osnove grafičkih tehnika i krenimo u nove avanture koristeći grafičku prešu i tiskarske boje. Izrada višebojnih otisaka, koji čine krasne kartice, kolaže i druga umjetnička djela, pružiti će vam nevjerojatnu radost umjetničkog stvaranja.
-  visoki tisak: drvorez, linorez, stereotipija . . .
-  duboki tisak: bakrorez, bakropis, suha igla, akvatinta . .
-  ploÅ¡ni tisak: monotipija, litografija. . .
-  kompjutorski tisak

Kiparske tehnike
Uz malo truda razviti ćemo motoriku vaših ruku. Modeliranjem različitih materijala; glina, glinamol, vosak, papir, aluminijska i bakrena folija, žica . . ostvariti ćemo prekrasne oblike i umjetničke uradke, koji će ukrašavati vaše stambene i radne prostore.

Likovne radionice za djecu

Organizacija likovnih radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 4 do 16 godina). Teme će se odabirati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika, načina rada, te uporabu odgovarajućih sredstava i pomagala.

Zadaci
Buđenje znatiželje i otkrivanje individualnih sklonosti prema likovnom izrazu jedan je od osnovnih zadataka, posebno kada je riječ o likovnom odgoju i edukaciji najmlađih. Likovnim radionicama, prilagođenim djeci predškolskog i školskog uzrasta nastojat ćemo – uvesti ih u svijet umjetnosti, pobuditi u svakom djetetu radost individualnog stvaranja i likovnogizražavanja.

Motivi i ideje
U ugodnom ambijentu galerije – prihvaćati ćemo dječja mišljenja, njihovu slobodnu riječ i razvijati osjećaj za njihovu karakterističnost. Pomno ćemo analizirati kod svakog pojedinačno osjećaj za stvaralački izričaj i ideje. Godišnja doba (proljeće, ljeto, jesen, zima), važni datumi (Nova Godina, Božić, Uskrs, Prvi dan proljeća, Majčin dan i drugi), važni događaji i svakodnevna najobičnija zbivanja bit će polazište za izbor tema i motiva rada.

Likovna radionica - odabir motiva i tema radaLikovne tehnike
Kroz provođenje programa rada postupno ćemo primjenjivati sve likovne tehnike: od crtačkih, grafičkih, slikarskih i kiparskih, u dimenziji primjerenoj uzrastu polaznika likovne radionice.

Način rada
Ograničenje broja djece u grupi na najviše pet do deset polaznika, omogućit će rad i pridavanje pozornosti svakome djetetu posebno, uz stalno poticanje i razotkrivanje kreativnih mogućnosti i osobnih izražajnosti. U radu s djecom nastojat ćemo potaknuti maštu, rad prema sjećanju, po predpromatranju i promatranju.

Metode rada
Kroz razgovor i propitivanje primjenjivat ćemo nenametljivo već isprobane metode rada poput analitičkog promatranja, demonstracije, razgovora, usmenoga izlaganja, igre, rada s tekstom, kombiniranja, variranja, građenja i razlaganja.

Likovna radionica - odabir motiva i tema radaSredstva i pomagala
U našem galerijskom prostoru, uz prikazivanje filmova, slušanje glazbe i uporabu ostalih tehničkih pomagala, stvoreni su primjereni uvjeti za rad likovne radionice. Pod stalnim stručnim nadzorom polaznici će svladavati nužna znanja i umjetničke vještine, potrebne svakom koji želi kročiti nepoznatim putevima umjetnosti.Svaki polaznik likovne radionice posjedovat će osobnu radnu mapu u kojoj će odlagati svoje radove. Na taj način moći će se pratiti napredovanje, a na kraju godine najbolji radovi izložit će se na izložbi, koja će se prigodno organizirati u Galeriji.