Ivan Mak - suradnik

Ivan Mak - suradnikIvan Mak - rad

Ivan Mak rođen je 30.06.1985. godine u Zagrebu.

2003. maturirao je na srednjoj Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu. Bavi se dizajnom i grafičkim uredništvom studentskog časopisa „Manager“ pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 2008. godine upisuje Nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U veljači 2014. godine uspješno je diplomirao kiparstvo u klasi prof. Danijela Kovača javnom skulpturom „Portal“ i nastavnički smjer uz mentora prof. Emila Roberta Tanaya znanstvenim istraživanjem na temu „Školski protor kao galerijski prostor“. Po završetku Akademije stječe zvanje magistar edukacije umjetnosti (mag educ art).

Od 2012. do danas, kroz suradnju sa udrugom Crtani Romani Šou, vodi brojne radionice stripa za djecu i godišnji natječaj „Mladi Lav“ za najbolji dječji strip.

2015. započinje jednogodišnje stručno usavršavanje u zvanje odgajatelja u Domu učenika Antun Gustav Matoš gdje organizira i vodi brojne likovne i pedagoške radionice za djecu. Ostvaruje priznanja na regionalnoj i državnoj razini prilikom godišnjeg natjecanja učeničkih domova 2016. godine (Domijada). U studenom 2016. uspješno polaže stručni ispit u zvanje „odgajatelj u učeničkom domu“.

Uz likovne radionice za djecu i odrasle i dalje se bavi skulpturom i slikarstvom, nadogradnjom pedagoških pristupa i metodičkih vještina korištenih u svakodnevnom radu s djecom, te proučava povijest umjetnosti i suvremene teorije likovnosti i umjetnosti.